To read the articles, please register or log in!
Mágnesesen és robotikailag irányítható kapszulaendoszkópia a gyomor vizsgálatában
Átveheti a diagnosztikus endoszkópia helyét? A kapszulaendoszkópia 20 évvel ezelőtti klinikai gyakorlatba történő bevezetése óta hatalmas technológiai és innovációs fejlődésen ment keresztül.
Táplálás krónikus májbetegekben az Európai Májkutató Társaság klinikai gyakorlati útmutatója nyomán
Az alultápláltság (malnutríció) a májcirrózis gyakori szövődménye, ami összefüggést mutat a májelégtelenség progressziójával és a szövődmények (mint például az infekciók, hepatikus encephalopathia és ascites) gyakoribb előfordulásával.
A bélmikrobiom szerepe az alkoholos és nem alkoholos zsírmáj kialakulásában, progressziójában A nem alkoholos zsírmáj járványszerű terjedése nem független az elhízás és metabolikus betegségek elmúlt évtizedekben tapasztalt szomorú térhódításától a fejlett világban.
Gyógyszer indukálta akut pancreatitis Az akut pancreatitis az egyik leggyakoribb, kórházi kezelést igénylő gasztrointesztinális kórkép.
Mesenterialis panniculitistől akut hasig Az akut hasi kórképek differenciáldiagnosztikájában alapvető a képalkotó vizsgálatok szerepe, de a vizsgálómódszerek korlátai a kórkép felismerését nehezíthetik.
Extracorporalis immunmoduláns kezelések alkalmazása akut gasztroenterológiai kórképekben Az akut, életet veszélyeztető gasztroenterológiai kórképek közül a súlyos akut pancreatitis és az akut májelégtelenség magas mortalitású kórképek, kezelésük napjainkban is kihívást jelent.
Empátiával gyógyítani, új ismereteket szerezni és azokat továbbadni Interjú prof. dr. Döbrönte Zoltánnal
College of Gastroenterology (ACG) klinikai irányelve: felnőttkori colitis ulcerosa ACG Clinical Guideline: Ulcerative Colitis in Adults
A mesenchymalis őssejt-transzplantáció hatásmechanizmusa és alkalmazása perianalis Crohn-betegség kezelésében A perianalis sipolyképződés a Crohn-betegség gyakori, terápiarezisztens komplikációja, amelynek élettartam-prevalenciája 21-23%-ra tehető.
Szerológiai tényezők szerepe a krónikus májbetegségek progressziójának előrejelzésében Munkánkban két betegcsoportban vizsgáltuk néhány lehetséges prognosztikai marker jelentőségét.