To read the articles, please register or log in!
A májbetegségek korszerű laboratóriumi diagnosztikája
A klinikai gyakorlatban mindennapos feladat a kóros májpróbák értékelése. Hepatocelluláris károsodásra utal, ha a transzaminázok emelkedése aránytalan az ALP-hez képest, cholestasis esetén a magas ALP dominál.
Mit kell tudni a hepatitis E-vírusfertőzésről?
A hepatitis E-vírusinfekció az akut vírushepatitisek leggyakoribb oka a világon. A betegség rendszerint hetek alatt spontán gyógyul, ritkán akut májelégtelenséghez vezet, ami halálos lefolyású lehet.
“My God, it should be possible to get into the bile ducts” - Questions to Professor Meinhard Classen

After his 80th birthday we would like to greet our honorary member of the Hungarian Society of Gastroenterology, who supported so many Hungarian gastroenterologists in their postgraduate education at the University Hospital Klinikum rechts der Isar, Munich.

„Nyitott gondolkodás, fogékonyság az újra…”

Kinek az ösztönzésére vagy milyen megfontolásból választotta annak idején, nyilván tehetséges kisdiákként, az orvosi egyetemet?

A veleszületett és a szerzett immunitás humorális komponenseinek vizsgálata krónikus gyulladással járó gasztroenterológiai kórképekben

Az immunrendszer fokozott reaktivitása vagy csökkent működése számos gasztroenterológiai kórkép patogenezisében kiemelt szerepet játszik.

A laktózintolerancia gyakorlati megközelítése

A laktózintolerancia a leggyakoribb szénhidrát-felszívódási zavar és az egyik fontos emésztőszervi probléma a klinikai gyakorlatban.